Mijn favorieten

Zo vinden we een koper voor uw woning

Natuurlijk wilt u een mooie prijs voor uw woning ontvangen. Maar wat is een mooie prijs? Wanneer vraagt u te veel of juist te weinig? Alleen een makelaar die zeer actief is op de lokale woningmarkt kan daar een goed antwoord op geven. Dit geldt zeker voor de makelaars van Keijser & Drieman. Ze begeleiden elke maand tientallen verkopen waardoor ze exact weten hoe de vraag naar woningen en het prijsniveau zich ontwikkelen. Bovendien hebben ze contact met een groot aantal woningzoekenden en brengen uw woning graag bij hen onder de aandacht.
 
Met het vaststellen van een realistische vraagprijs begint ons werk eigenlijk pas. We zorgen ervoor dat u de juiste aspirant kopers bereikt. Daar hoort natuurlijk een professionele, wervende presentatie bij op Funda. Daarnaast maken we een fraaie verkoopbrochure met plattegronden die zijn ingemeten volgens de NEN 2580 norm en brengen we uw woning onder de aandacht via sociale media. We verzorgen de bezichtigingen voor u - soms ook ’s avonds en op zaterdag - zodat u niet thuis hoeft te blijven. Hiervan doen we u direct verslag. En we geven u tips over het zo gunstig mogelijk presenteren van uw woning.
 
Begint een kijker over kopen? Dan onderhandelen we namens u over de prijs en andere voorwaarden. Wanneer u het hierover eens bent, doen we alle voorbereidingen voor de gang naar de notaris en een probleemloze overdracht. 
 
Van al deze activiteiten houden we u voortdurend op de hoogte. Zowel mondeling als via uw eigen pagina op ons klantenintranet. Daar kunt u ook alle gemaakte afspraken en correspondentie terugzien.

Tips voor een vlotte verkoop
 
De makelaars van Keijser & Drieman brengen u in contact met serieuze gegadigden voor uw woning. Ze maken afspraken voor bezichtigingen en leiden de mensen rond terwijl u ergens anders bent. Dat klinkt onlogisch. U kent immers uw woning het beste. De praktijk leert dat gegadigden meer op hun gemak zijn, meer tijd nemen en openlijker praten over de voor- en nadelen die ze zien als er geen eigenaar bij is. Uw makelaar kan daar dus ook beter op inspelen.  Niettemin heeft u toch een belangrijke rol bij de bezichtigingen. Zorg ervoor dat uw woning er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet. Zo doet u dat:
 
  • Ruim zoveel mogelijk op. Hoe leger uw woning, hoe groter deze oogt.
  • Berg persoonlijke zaken op. Presenteer uw woning als een luxe hotel. Netjes, gezellig maar zonder persoonlijke spullen als brillen, foto’s, tandenborstels en kleding.
  • Benadruk de ruimte. Laat zoveel mogelijk licht binnen en overweeg om donkere muren een lichte kleur te geven. Licht geeft ruimte.
  • Maak een schone indruk. Een keuken, toilet of badkamer die er niet zo netjes uitziet, is voor veel mensen een echte afknapper. Maak hier extra goed schoon, pak desnoods de witkwast, verwijder vet en aanslag en zorg ervoor dat alles er fris uitziet.
  • Denk ook aan tuin en balkon. Onderhoud uw tuin goed en zorg ook hier voor licht en ruimte. Zet zo min mogelijk spullen op uw balkon, dan oogt deze ruimer. 
  • Repareer wat kapot is. Veruit de meeste mensen zoeken een woning waar ze zo min mogelijk aan moeten doen. Niet iedereen is immers een klusser. Er is vast wel een handig vriend of buurman die u wil helpen.
  • Zorg voor een aangenaam klimaat. Een woning die fris ruikt, waar de temperatuur precies goed is, daar voel je je meteen thuis.
 
 
 
Zo werkt bieden
 
Als verkoper bent u pas in onderhandeling als u op het eerste bod van een potentiële koper een tegenvoorstel doet. In deze fase onderhandelt u niet met andere gegadigden. Uw makelaar mag pas met derden onderhandelen, als de gesprekken met de eerste kandidaat-koper op niets zijn uitgelopen. Wel kan iemand anders in deze fase eenmalig een maximaal bod doen. Indien dit bod beter is dan het laatste voorstel van de eerste kandidaat-koper, dan mag  deze zijn hoogste bod te doen. Uw makelaar informeert alleen u over de hoogte van biedingen en niemand anders. In de meeste situaties is het zo, dat zolang er geen schriftelijke overeenstemming is, er geen verplichtingen zijn voor beide partijen.
 
Bij uitzondering wordt een systeem van inschrijving toegepast. Hierbij bepaalt de verkopend makelaar de sluitingsdatum. Tot dat tijdstip kan iedereen een bod uitbrengen.


 

Contact

Vestiging
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring