Mijn favorieten

Taxatie

In verschillende situaties kan een objectieve waardebepaling van uw woning gewenst zijn of zelf vereist. Denk aan het aanvragen van een hypotheek. Maar ook bij het regelen van een nalatenschap of echtscheiding is een taxatie nodig. Bij Keijser en Drieman heeft u keus uit drie taxatievormen:
 
Waardeverklaring
Dit is een beknopte verklaring. Het bevat alleen de omschrijving van het object, de marktwaarde en een foto. Deze taxatievorm wordt meestal door geldverstrekkers gevraagd als het niet om een aankoop gaat maar bijvoorbeeld om de verhoging van een bestaande hypotheek.
 
NWWI taxatie
Hierbij ontvangt u een uitgebreid rapport met daarin de marktwaarde en een beschrijving van alle aspecten die hierop van invloed zijn. Denk hierbij aan de ligging, omgeving, bestemming, milieu-en bodemgesteldheid, staat van onderhoud, eventuele bijzondere rechten of verplichtingen. Daarnaast vergelijken we uw woning met recente verkopen in de markt. Op basis hiervan wordt de waarde bepaald. Indien het rapport door een externe partij moet worden gevalideerd, dan werken wij hiervoor samen met het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Onze taxateurs zijn bij dit instituut aangesloten. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de taxatie en het taxatierapport aan alle eisen voldoen.

Klik hier voor het aanvragen van een NWWI taxatierapport .
 
Taxatie zonder NWWI
Een validatie door een externe partij zoals het NWWI is niet altijd vereist. Is dit in uw situatie het geval, dan spaart u de kosten van het NWWI uit.  
 
Meer weten? Bel Hoofddorp 023 569 90 20  of mail hoofddorp@kdmakelaars.nl of Haarlem 023 532 15 16 en haarlem@kdmakelaars.nl